Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till FC Rosengård U13
U13 tränar på Malmö IP tre dagar i veckan.
Måndagar  16:50-18:30
Tisdagar    18:20-20:00
Onsdagar  16:50-18:30

Vi har provträningsperioder under januari och augusti månad.

Spelaren provtränar fyra träningar i rad, därefter avgör tränarna i samråd med ungdomsansvarig om spelaren kommer att erbjudas plats i laget.

Sommaravslutning 2018-06-18
2018-06-21 13:54
I veckan hölls en gemensam sommaravslutning med alla flickor mellan 5 och 17 år.

Bilder finns i bildgalleriet.
Fotboll stärker tjejers självförtroende
2017-05-18 06:49
Den 1 juni drar UEFA igång en stor kampanj för tjejfotbollen med målet att fotboll ska vara Europas största tjejidrott 2022. Tjejfotbollen är den snabbast växande idrottsgrenen i världen och utvecklingen går fortare än någonsin. Det är väldigt troligt att fotbollsvärlden våra tjejer kommer vara en del av om 5-10 år är något helt annat än det vi ser idag. 

Inför kampanjen #WePlayStrong har UEFA gjort omfattande studier av tjejfotbollen. En av studierna, gjord på över 4000 fotbollspelande tonårstjejer, visar att 80% av tjejern känner att deras självförtroende stärkts av att spela fotboll.

En viktig del av fotbollsträningen handlar om att växa som människa, utvecklas för livet och stärka sin självkänsla både på och utanför planen.

Läs mer om #WePlayStrong här: http://www.uefa.com/womenseuro/news/newsid=2470403.html och följ #WePlayStrong på Facebook och Instagram. 

Tjejerna tar över!
Skott i steget
2017-05-16 15:54
Svensk vår: vissa tränar i korta kläder, vissa med mössa
Vi är inne i en tvåveckorsperiod med träningstema: skott. Under de senaste månaderna har vi sett en stor utveckling av skottekniken i truppen, på liggande boll. Skott i steget är en mycket svårare teknik att bemästra och vi gick in i dessa två veckorna med ett tydligt fokus på just detta. Att driva bollen mot mål, gå om en motståndare och sen avsluta snabbt i steget. Övning ger färdighet och målet är att få till så många avslut som möjligt per spelare varje träning. 

Helgens matcher är alltid ett prov på veckans träning där vi lägger extra fokus på det tema vi just nu är inne i. I helgen spelade båda lagen matcher med en total målskillnad på 14-3 och två fina spelinsatser av båda lagen. Ännu mer värmande än den härlig vårsolen på Malmö IP i söndags, var att 50% av alla målen gjordes på skott en bit ifrån mål. Denna veckan fortsätter vi med skotträningen och ser fram emot ännu fler distansskott i helgens matcher.    
Alla ville ha bollen
2017-05-07 14:38
Ny dag, ny match, ny laguppställning, samma driv och vilja att ha bollen. De senaste veckornas träningsfokus på 1v1 visade tjejerna prov på även idag. I alla lagdelar ropar vi på boll och vågar hålla i den när vi får den. Har vi läge att passa eller skjuta så gör vi det, om inte så driver vi själv och utmanar vår motståndare tills vi hittar ett nytt läge. Underbart att se ett helt lag där alla vill ha bollen och gör något konstruktivt med den. Få bollar slås iväg utan tanke. Tidigt började vi också få resultat för det snabba spelet och sen rullade det på. 16 mål gjorde tjejerna idag. 

En viktig anledning till det var förutom vårt fina offensiva spel att vi med hög press, snabbt van tillbaka förlorade bollar och även med backar som fick i uppdrag att gå hela vägen upp till utkanterna av motståndarnas straffområden, slarvade vi aldrig med snabbt hemjobb så fort det fanns en tendens till kontring från motståndarna. I andra halvlek gav vi målvakt och försvarare nya utmaningar som tvingade hela laget att tänka om och vi är väldigt imponerade över hur de tog sig an och genomförde uppdraget. Det visar på spelförståelse och mångsidighet i sitt spel, vilket är ett av de stora målen vi har i tjejernas utbildning. 

Att tjejerna inte heller tappar fokus eller slutar vara på tå trots stora siffror är också mycket glädjande. Ingen fuskade i jobbet utan boll och med boll hölls skärpan uppe hela vägen. Vi måste också berömma våra motståndare, Lunds BK, för att de aldrig slutade att kämpa. Hela vägen till sista minuten gav de allt och satsade med full energi i varje kontringsförsök ända till slutet. Med en sådan inställning kommer man att utvecklas, växa och komma igen.  

Imorgon startar en ny träningsvecka med nytt tema och nya utmaningar.
Vi ses då!
Helt enligt veckans uppdrag
2017-05-06 20:24
Visst vågade tjejerna hålla i bollen idag.
Trots ett motstånd som gärna pressade med flera spelare åt gången behöll tjejerna lugnet över hela planen. Vi envisas med att rulla igång spelet från målvakten ut på backarna, trots att det sätter oss i trånga lägen och ibland blir riktigt farligt. Men tjånga långa utsparkar får andra lag stå för. Vi kommer fortsätta träna våra försvarare i att älska ha bollen och starta anfallen, även om de är under press. Det tränar också mittfältarna i att göra sig spelbara och hjälpa sina kompisar i försvaret. Att jaga en lång utspark lär man sig inte mycket av. Det blir fel ibland men det blir allt oftare rätt.

En annan viktig detalj vi är väldigt stolta över hos tjejerns idag är hur hela laget konsekvent gjorde jobbet hemmåt när motståndarna slog sina långa bollar för kontringar. Vi tappade ett mål i början på det, som kom från ingenstans, men efter det snackade tjejerna ihop sig och kom på hur de skulle lösa det. Imponerande! Efter det hittade vi rätt i press, understöd och positionering genomgående i matchen.

Framåt var det många som vågade driva boll och utmana kombinerat med fint passninsspel. Helt enligt veckans uppdrag och plan. I början hade vi svårt att få utdelning på alla chanser vi skapade, men till sist släppte det och 5 fina mål gav tjejerna en välförtjänt seger.

Väl utfört uppdrag och mycket glädjedans i omkläddningsrummet efter.

Imorgon är det dags för nästa lag att spela match.
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Det finns inga nyheter..
 
Våra Sponsorer